Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

And Still I RISE Weekend voor mannen

18-10-2019

Van 18 t/m 20 oktober 2019

Dit weekend is bedoeld voor mannen die als kind/jongere seksueel mishandeld en/of - geïntimideerd zijn. Voor hen die de ontwikkeling in het eigen unieke herstelproces (weer) op gang willen brengen. Het weekend is voor maximaal 6 deelnemers.

In het weekend staat (h)erkenning van je traumatische ervaringen als gevolg van seksuele kindermishandeling centraal. Als ingang nemen we het lichaam. Daarin liggen je traumatische ervaringen als herinneringen opgeslagen. Deze zijn vaak moeilijk onder woorden te brengen.
Door met je aandacht naar je lichaam te gaan, kun je het traumaverhaal dat je lichaam vertelt beter leren waarnemen, (h)erkennen en vertrouwen. Je lichaam is een enorm rijke bron aan kennis.

In een laagdrempelige en veilige omgeving worden je afwisselende lichaamsgerichte therapeutische werkvormen – o.a. lichaams- en systemisch werk, innerlijk kind- en krachtwerk alsook spelen en bewegen met creatieve materialen – aangeboden. Zo kun je onderzoeken welke werkvormen je aanspreken en welke niet.​

Thema’s die gedurende het weekend aan bod komen zijn o.a. contact maken, veiligheid en vertrouwen, gehechtheid en relaties, behoeften en grenzen aangeven, ruimte innemen, ontspanning, innerlijk kind en beschermende volwassene alsook het voelen van kracht en het ervaren van emoties. Dit betekent echter niet dat het weekend vooral zwaar zal zijn; integendeel, er is ook ruimte voor humor, speelsheid en plezier.

Dit alles in contact met lotgenoten en professionele begeleiders die de betekenis van seksuele kindermishandeling van binnenuit kennen.

Het doel is dat je gedurende het weekend een ontdekkingstocht beleeft waarin je jouw lichamelijke traumasporen beter leert kennen. Aan het einde van het weekend heb je meer grip op welke vervolgstappen je in je eigen herstelproces kunt zetten.

Meer informatie

Je vindt meer informatie op de externe linkwebsite van Stichting Rise.

Datum: 18 t/m 20 oktober 2019
Locatie: Conferentiecentrum De Glind, De Glind (nabij Amersfoort en Barneveld)
Kosten: zie de website onder 'meer informatie'
Organisator: Stichting Rise