Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Meer weten?

Contactpersoon Movisie
Annette van DelftBent u slachtoffer van geweld of belt u als particulier i.v.m. een slachtoffer: neem dan contact op met Veilig Thuis op: 0800-2000 (gratis en 24/7 bereikbaar).

E-mail
a.vandelft@movisie.nl

Veilig Thuis

Veilig Thuis is het advies- en meldpunt huiselijk geweld en kindermishandeling. Dit zijn regionale organisaties die slachtoffers, daders en omstanders deskundige hulp en advies bieden. Veilig Thuis biedt ook ondersteuning aan professionals.

Overal in Nederland zijn Veilig Thuis organisaties. Iedereen die te maken heeft met een vorm van huiselijk geweld of kindermishandeling kan er terecht. De hulpverleners van Veilig Thuis bieden een luisterend oor, beantwoorden vragen en geven advies. Naar aanleiding van een melding verwijzen zij door naar de juiste zorgaanbieders. Indien nodig, kunnen zij ook de politie of de Raad voor de Kinderbescherming inschakelen.

Veilig Thuis is de opvolger van de Advies- en Steunpunten Huiselijk Geweld (ASHG’s) en Advies- en Meldpunten Kindermishandeling (AMK’s). Sinds 1 januari 2015 zijn zij opgegaan in één overkoepelende organisatie.
Veilig Thuis is 24-7 bereikbaar via het gratis telefoonnummer 0800-2000.

Nieuws

Beleid

Feiten en cijfers

Publicaties

Agenda