Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Ik zoek hulp

kaart van Nederland noord-holland zeeland zuid-holland utrecht noord-brabant limburg gelderland flevoland overijssel drenthe groningen friesland

Zoek met trefwoorden

huiselijk geweld

Legenda:

specifiekere termen
gerelateerde termen

Banner website Een veilig thuis

Nieuws

09-10-2019Inspectierapport Hümeyra naar Tweede Kamer

Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid heeft vandaag het Inspectierapport naar de aanpak van de stalking van Hümeyra door Bekir E. naar de Tweede Kamer gestuurd. De conclusie van de Inspectie is dat de aanpak van de stalking ernstig tekort is geschoten.

08-10-2019GHNT present tijdens Voor de Jeugd Dag 2019

Het programma Geweld hoort nergens thuis (GHNT) stond gisteren samen met de programma’s Zorg voor de Jeugd, Kansrijke start en Scheiden zonder schade in een stand op de informatiemarkt van de Voor de Jeugddag.

08-10-2019MDA++ Friesland publiceert ontwikkeldocument

Tijdens de landelijke Voor de Jeugd Dag is gisteren in Amsterdam het Ontwikkeldocument MDA++, Van visie via experiment naar reguliere aanpak gepresenteerd. Dit document beschrijft de ontwikkeling van MDA++ Friesland.

07-10-2019Petitie voor geestelijk geweld in Wetboek

Er is een petitie gestart die stelt dat geestelijk geweld opgenomen moet worden in het Wetboek van Strafrecht. Aanleiding is de uitspraak van minister Dekker vorige maand dat de huidige wetgeving genoeg aanknopingspunten biedt om psychisch geweld strafbaar te stellen.

Recente feiten en cijfers

Recente publicaties

Recente beleidsstukken

Nieuws over interventies