Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

GHNT present tijdens Voor de Jeugd Dag 2019

08-10-2019

Het programma Geweld hoort nergens thuis (GHNT) stond gisteren samen met de programma’s Zorg voor de Jeugd, Kansrijke start en Scheiden zonder schade in een stand op de informatiemarkt van de Voor de Jeugddag.

De Voor de Jeugd Dag vond gisteren in de Westergasfabriek in Amsterdam plaats. Het is een dag vol workshops, gesprekken en ontmoetingen rondom de Zorg voor de Jeugd. Onder leiding van Jacobine Geel nam Jan Dirk Sprokkereef, programmadirecteur van GHNT, samen met André Rouvoet en Peter Dijkshoorn deel aan een gesprek met als centrale vraag: 'Kinderen uit de knel, of ouders uit de knel'.

Buddie

Garage 2020 presenteerde in een workshop de eerste veelbelovende concepten van Buddie, het winnende idee uit de Hackaton tegen kindermishandeling 2019, dat samen met het programma GHNT dit voorjaar werd georganiseerd en waarvoor GHNT het ontwikkelbudget beschikbaar heeft gesteld. Buddie is een online game voor kinderen tussen de acht en twaalf jaar om de sociale samenhang te versterken. De essentie is de veerkracht en weerbaarheid van kinderen te vergroten en hen te leren onderling emoties te herkennen, hulp te vragen en elkaar ook hulp te bieden.

Meer informatie

externe linkVoor de Jeugd Dag 2019
externe linkProgramma Geweld Hoort Nergens Thuis